Autefa, Stylus İle VDMA Konferansında

Tarak makineleri, iğneleme makineleri ve çapraz sericiler üretimi konusunda lider firmalardan olan Autefa, VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep’teki konferanslarında çalışmalarını anlattı

  21 Mart 2013 01:46 Perşembe
Autefa, Stylus İle VDMA Konferansında


Yeni İğneleme Makinesi 'Stylus'

Firmanın ürettiği çapraz sericiler tüm üretim alanının başında yer alan ürünlerin başında geliyor. Temel anlamda bakıldığında Çapraz sericilerin görevleri arasında üretim ağırlığının ve genişliğinin artırılması yer alıyor. Bu bağlamda birçok patent ile serici teknolojisinde farkını ortaya koyan Autefa, servo tahrik sistemli makineleri ile üretim sürecini kolaylaştırıyor. Müşteri taleplerinin toplandığı nokta olan düşük bakım, verimlilik, yüksek serme hızı, ağırlığın kontorlü gibi temel kriterler de firma yaratıcı çözümler sunuyor.

Stylus iğneleme makinesi ise firmanın yapılanmadan önceki en önemli şirketlerinden olan Fehrer’in iğne tezgah üretimlerinin yeni nesli olarak tanıtılıyor. Makine Variliptik tahrik sistemi ile donatılırken, bir çok işlemi tek bir sürücü üzerinden yapıyor. Makine yüksek hızlı üretim imkanı sağlarken, elyafın korunması ve iğnelerin aşınması konusunda oldukça verimli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Stylus’un çalışma eni 16 m seviyesine kadar çıkabiliyor. Stylus maliyeti arttıracak hiçbir etki yaratmıyor. Buna rağmen makinenin ömrünün de oldukça uzun olduğu ifade ediliyor.

Çin’deki en büyük makine üreticileri grubu CHTC bünyesinde bulunan Autefa Solutions, kendi içinde de yeniden yapılandı. Küresel pazarda da en büyük ikinci kuruluş olan CHTC son dönemde, Autefa Solutions’un hem yerel pazarda hem de dünya genelinde temsil gücünü arttırmıştı. Autefa Solution Friedberg’deki genel merkezini büyüterek, geleneksel firmaları olan Fehrer, F.O.R, Octir ve Autefa’yı tek çatı altında topladı. Küresel piyasaya balya presleri, nonwoven makineler (elyaf hazırlama ve tarama makineleri, çapraz sericiler ve iğneli dokuma tezgahları (needle looms), yün işleme makineleri sunan Autefa Solutions, bundan sonraki süreçte de kalitesinden ödün vermeden üretim yapmayı hedefliyor.

Autefa Solutions tüm teknolojilerini sadece firmanın Avrupa lokasyonlarında üretime koyuyordu.  Ancak tüm firmalar gibi Asya’da özellikle de Çin de gerçekleşen büyüme hızı, firmanın bölgeye yatırım yapmasını gerekli hale getirdi. Bunun sonucu olarak Autefa Solutions Çin’deki etkinliğini açtığı bir fabrika ile genişletti. Autefa, Çin pazarına uygun olarak üretilen makinelerini, CHTC’nin ortak firmalarının işbirliği ile pazarda satışını gerçekleştiriyor. Faaliyet alanını genişleten firma tüm lokasyonlar için merkezi gelişim aktivitelerini Friedberg’den koordine ediyor.

 

Okunma : 3926


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.